Integratie coaching

Na een plant medicijn reis met bijvoorbeeld Ayahuasca, Psilohuasca, Psilocybine (truffels of paddo’s/mushrooms), chocobliss, LSA, LSD of een ander psychedelisch medicijn, kan je je flink uit balans voelen. Een plant medicijn reis kan behoorlijk intens zijn. Meestal wordt het ervaren als een levens veranderende ervaring en dit heeft invloed op hoe je jezelf en je leven ziet. Door een radicaal ander inzicht, kan je hele realiteit ineens heel raar, of anders aanvoelen, of zelfs zijn.

Om de nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven in te zetten in je dagelijks leven, is het nodig om deze te integreren. Het proces van integreren heeft tijd nodig. En je mag lief tegen jezelf zijn en blijven. Het is niet niks wat je allemaal hebt meegemaakt, zowel in je hele leven, als tijdens je psychedelische reis.

Wanneer je er echt even niet meer uit komt, kan je behoorlijk veel angst ervaren en zelfs paniek. Een psychedelische ervaring kan ontzettend veel impact hebben op je leven. Je kan van de ene emotie naar de andere schieten, of ineens entiteiten ervaren.

Zo had ik bijvoorbeeld ineens overleden mensen aan het voeteneind van mijn bed staan na mijn eerste Ayahuasca reis.

Met mijn eigen ervaringen met psychedelica, en de ervaringen die ik heb opgedaan als ceremonieleider, kan ik je helpen met je integratie. Ik kan je de juiste tips en hulpmiddelen bieden of aanraden, én ik kijk met je mee naar jouw specifieke situatie en jouw specifieke hulpvraag.

Niets is te gek, want ik heb al zoveel gezien tijdens mijn eigen psychedelische ervaringen en zelfs tijdens mystieke ervaringen in mijn leven. Daarnaast hoor ik natuurlijk ook ontzettend veel over de ervaringen van de mensen die bij ons (bij Truly Loving, wat ik samen met Martijn doe) plantmedicijn reizen komen doen. Dus onderwerpen als entiteiten, engelen, aliens/extra terrestrials, krachtdieren, overleden dierbaren en andere mystieke, spirituele ervaringen zijn mij niet onbekend. 

Daarnaast ken ik ook de meer down-to-earth ervaringen, zoals emoties en fysieke pijn of ongemakken in het lichaam. Ook dit kan erg intens zijn na een psychedelische reis.

Ook de reis zelf kan traumatisch en overweldigend zijn geweest en het kan zijn dat het je niet lukt om die ervaring een plekje te geven. Dat is oké, dat kunnen we samen onderzoeken en een stap zetten in het helingsproces. Zoals ik al zei, het belangrijkste besef wat je nodig hebt is dat het tijd kost. En dat je daarmee dus geduld nodig hebt, vanuit liefde voor jezelf. Vanuit de moderne geneeskunde zijn we gewend om een pilletje te krijgen die de pijn weghaalt. We zijn gewend dat we een quick-fix krijgen, of een snelle diagnose met hopelijk een snelle oplossing voor ons lichamelijk lijden. In de (emotionele)heling die psychedelica in gang kunnen zetten, kost het vaak wat meer tijd (en is de oplossing wel een stuk permanenter).

Tips

De volgende tips kan ik je alvast meegeven:
– Maak tijd voor jezelf vrij
– Ga de natuur in, ga wandelen, maak contact met de natuur
– Luister naar de muziek die je ook hebt gehoord tijdens je psychedelische reis
– Mediteer
– Herlees je ervaringen en lessen die je hebt opgedaan tijdens je reis (heb je jouw ervaringen niet opgeschreven, doe dit dan zo snel mogelijk!)
– Schrijf over wat je nu ervaart, wat je voelt en waar je nu tegenaan loopt
– Beweeg je lijf en doe dit op een manier die voor jou werkt. Voor de een is dit yoga, de ander hardlopen, fietsen of wandelen

Wat niet te doen
– Ellenlang zitten scrollen op social media of spelletjes spelen op je telefoon/tablet
– Elke avond urenlang op de tv zitten kijken (daarmee bedoel ik ook youtube/netflix en andere streamingsdiensten)
– Ongezond eten
– Alcohol drinken
– Andere vormen van afleiding of verdoving van jezelf

Kortom: durf te voelen, durf de tijd voor jezelf te nemen en te onderzoeken wat er in je speelt en hoe je je voelt. Zit even stil met jezelf, neem de tijd voor jezelf en VOEL. Wees eerlijk tegen jezelf wat er op dat moment in jezelf speelt. Zoek geen afleiding, probeer het niet op te lossen of te ‘fixen’, over-analyseer het niet, keur het niet af en ontken het niet. Open jezelf voor wat er is en sta jezelf toe om het volledig te voelen. 

Als je hierbij nog extra hulp nodig hebt, even wilt sparren, of het echt even helemaal niet meer weet, klik op de knop hieronder om jouw integratie coaching te boeken.